Rabenhorst Cikla 2018-06-06T12:55:29+00:00

Project Description

Rabenhorst Cikla

33,90 kn (750 ml)

Cikla je dobro poznati lijek za slabokrvnost, detoksikaciju organizma i podizanje imuniteta, te je iznimno popularna kod sportaša jer povećava izdržljivost kod vježbanja i ima učinak prirodnog dopinga.

Cikla je jedinstvena zbog visokog sadržaja antikancerogenih tvari i karotenoida.

Betacyanin je pigment, koji daje cikli njezinu crvenu boju. Ovaj pigment se apsorbira u krv i povećava sposobnost krvi prenositi kisik i do 400%.

Cikla je tradicionalni lijek za leukemiju. Ovo povrće sadrži aminokiselinu betain, koja ima antikancerogena svojstva.

Terapija ciklom, koja podrazumijeva svakodnevno uzimanje soka od cikle ili sirove ribane cikle, ima pozitivan učinak na leukemiju i mnoge druge vrste raka.

Sok od cikle normalizira krvni tlak, te pomaže u očuvanju elastičnosti arterija. Redovito konzumiranje cikle može spriječiti proširene vene.

Sok od cikle je izvrstan kod problema sa anemijom. Iako količina željeza, koju sadrži cikla, nije jako visoka, njegova kvaliteta je izvanredna. Željezo iz cikle je moćno sredstvo za čišćenje organizma od toksina i izgradnju krvi.

Sok od cikle za trudnice. Cikla se posebice preporučuje trudnicama zbog visokog sadržaja folne kiseline. Važna je u mnogim metaboličkim procesima, a naročito u procesu rasta stanica embrija. Zbog toga su potrebe za folnom kiselinom u trudnoći toliko povećane da se ne mogu zadovoljiti uobičajenim unosom hrane, već je potrebno dodatno je unositi. Zbog toga ginekolozi i pedijatri preporučuju uzimanje folne kiseline najmanje mjesec dana prije planirane trudnoće, pa sve do kraja prvog tromjesečja trudnoće.

Prosječna hranjiva vrijednost na 100 ml: Energetska vrijednost/  155 kJ (37 kcal), masti < 0,5 g, od toga zasićene masne kiseline < 0,1 g, ugljikohidrati  8,0 g, od toga šećeri  8,0 g, vlakna  < 0,5 g, bjelančevine < 0,5 g, sol  0,13 g. Kalij 280mg/14% *PU. *Preporučeni unos

Da li ste znali da je Rabenhorst sok od cikle 100% čisti sok koji u sebi ne sadrži koncentrate i dodani šećer? Još interesantniji podatak je da Rabenhorst sok od cikle proglašen je najboljim povrtnim sokom u Europi prema DLG institutu za testiranje voćnih napitaka (http://www.dlg.org/home-en.html?&no_cache=1&L=51).

PREPORUKA ZA KONZUMACIJU: 150/200 ml/dan.

Potražite Vaš organski sok od cikle u najbližoj ljekarni!