Rabenhorst Aronija 2018-06-06T12:52:38+00:00

Project Description

Rabenhorst aronija

36,90 kn (330 ml) | 55,50 kn (750 ml)

Aronija je bobičasto voće koje svojim izgledom najviše podsjeća na borovnicu. Predstavlja moćno, potpuno prirodno oružje u prevenciji bolesti, ali i kad je bolest već prisutna.

Zbog visokog udjela antioksidanata i vitamina C i E, aronija djeluje antivirusno, antibakterijski i antiupalno.

Aronija je bogata antioksidantom antocijanom koji jača imunitet, smanjuje rizik od raka i usporava starenje.

Jetra i žuč

Zašto? Aronija sadrži velike količine flavonoida koji veoma povoljno djeluju na pravilnu funkciju jetre. Redovitim konzumiranjem, aronija poboljšava rad jetre i izlučivanje žuči, čisti jetru od masnoće i regenerira je te je dobra za žučni kamenac.

Šećerne bolesti

Zašto? Dijabetes je kronična bolest kod koje je razina glukoze (šećera) u krvi previsoka. Hormon inzulin kojeg proizvodi gušterača regulira razinu glukoze u krvi. Kod dijabetesa gušterača ne proizvodi dovoljno inzulina ili postoji problem u načinu na koji stanice reagiraju na njega.

Aronija zbog visoke koncentracije biofenola, tanina, flavonoida i vitamina P i niske kalorijske vrijednosti može biti dobra terapija kod bolesnika s takvom dijagnozom.

Protiv kancerogenih oboljenja

Zašto? Aronija je najjači antioksidans. Zahvaljujući visokoj koncentraciji antioksidanasa aronija predstavlja snažno sredstvo u borbi protiv nastanka i razvoja kancerogenih stanica. Veže se za teške metale i radioaktivne elemente u tijelu i omogućuje njihovo izlučivanje što je od najveće koriti poslije izloženosti zračenju.

Sastavni dio terapija kancerogenih oboljenja su zračna i kemoterapija koje uništavaju maligne stanice. Uništavanjem malignih stanica u organizmu stradaju i zdrave stanice, a posebno krvne stanice što onemogućava daljnji nastavak terapije.

Praksa je pokazala da pacijenti koji su pili sok od aronije u toku trajanja terapije, bili su u optimalnim vrijednostima čime su mogli nastaviti daljnje liječenje.

Srce i krvne žile

Zašto? Nepravilna ishrana koja je bogata mastima, kao nedovoljna fizička aktivnost dovode do povećanja kolesterola i triglicerida u organizmu. Oni se natalože na krvnim žilama i uzrokuju začepljenje odnosno suženje krvnih žila, što utječe na smanjenje dopremanja hranjivih materija i kisika do srca, te vodi do angine pektoris i infarkta.

Konzumiranjem soka od aronije vrijednost kolesterola i triglicerida se snižavaju, te se otklanja glavni uzrok infarkta.

Posebno je dobra i za ljude koji su već preživjeli infarkt jer stvara nove mreže krvnih žila, te štiti od daljnjeg začepljenja istih.

Želudac

Zašto? Aronija svojim sastojcima i oporim okusom stimulira lučenje enzima. Utječe na rad metabolizma i smiruje grčeve i bolove želuca.

Dobar utjecaj na kožu

Zašto? Gubitak elastičnosti kože, smanjenja hidratacija, povećano mašćenje, nastanak celulita i strija…

Aronija svojim povoljnim djelovanjem na najsitnije krvne žile omogućava redovito dopremanje kisika, a otklanja toksine i štetne tvari iz organizma čime kroz fiziološke procese vraća kožu u ravnotežu te joj daje zdrav i lijep izgled.

Prosječna hranjiva vrijednost na 100 ml: Energetska vrijednost/  219 kJ (52 kcal), masti  < 0,5 g od toga zasićene masne kiseline  < 0,1 g, ugljikohidrati  13 g, od toga šećeri  8,5 g, vlakna < 0,5 g, bjelančevine  < 0,5 g,  sol 0,03 g

Dobrobiti aronije:

  • regulira krvni tlak
  • štiti zdravlje urinarnog sustava
  • ima antiupalna svojstva
  • stimulira rad štitnjače
  • poboljšava pamćenje i koncentraciju
  • regulira razinu šećera u krvi
  • jača imunitet
  • povoljno djeluje na probavni sustav
  • štiti od virusa i bakterija
  • pospješuje izlučivanje teških metala iz organizma

PREPORUKA ZA KONZUMACIJU: 45 ml/dan – 3 x 15 ml uz obrok.

Potražite Vaš organski sok od aronije u najbližoj ljekarni!