Razlika između soka proizvedenog iz matičnog soka i koncentrata

100% prirodan sok je onaj koji se odmah nakon prešanja ili neke druge metode prerade pasterizira i puni u sterilizirane boce, sadrži sve «životne» sastojke iz svježih plodova voća i povrća. Tu ponajprije mislimo na brojne vitamine, minerale, kiseline, ali i najvažniju «živu vodu» iz stanica voća ili povrća. Kod koncentrata je upravo to jedna od najvećih razlika – «živa voda» isparava prilikom zagrijavanja soka i dobivanja koncentrata te se kasnije, pri proizvodnji soka, za razrjeđivanje koristi izvorska ili obična voda iz vodovoda kako bi se dobio sok jer se «živa voda» iz stanice voća ili povrća više ne može vratiti u koncentrat obzirom da je izdvojena u procesu kondenzacije koncentriranog soka.

 

Mi u Rabenhorstu kada voće koje uzgajamo na našim vlastitim plantažama, dostigne potpunu zrelost ubire se i priprema za proizvodnju. Zatim se uklanjaju oni dijelovi koji neće biti upotrijebljeni u proizvodnji. Meso voća stavljamo u preše i sokovi koji nastaju filtriraju se i spremaju. U tom soku nalaze se dijelovi pulpe ploda i šećer koji je u samome voću. Zatim se ta tekućina pasterizira i tako se zadržavaju svi nutrijenti soka, dok koncentrat sokovi prolaze još nekoliko faza u proizvodnji čime se gubi na samoj kvaliteti soka.

 

 

 

Istina je da zbog raznih dodataka koji se pridodaju koncentratu, koncentrat soka duže traje od matičnog soka. Koncentrat soka sadrži razne aditive koji im pomažu da očuvaju (ili im dodaju) boju, okus i nutritivne sastojke.

 

Nešto su jeftiniji od matičnog soka, sve iz razloga jer se u njima ne nalazi 100 % voća kao u matičnom soku, već su u pitanju razni dodaci, i voda je značajan faktor i u tom slučaju se gube količine nutrijenata.
Rabenhorst matični sokovi su zamišljeni kako bi kupac mogao dobiti najveću moguću količinu nutrijenata i vitamina iz određenog soka. Te je bitno za napomenuti da Rabenhorst sokovi ne sadrže ništa osim voća koje je navedeno na ambalaži proizvoda, što ih čini puno kvalitetnijim od koncentrata soka.
2018-05-28T11:30:05+00:00