Rabenhorst sok od pasjeg trna

Rabenhorst sok od pasjeg trna


Pasji trn sadrži preko 190 nutrijenata i fitonutrijenata neophodnih za normalno funkcioniranje tijela.

Bogat je flavanoidima - fitonutrijentima za koje se zna da smanjuju širenje raka, utječu na smanjenje bolova i upala, te pomažu postizanju normalne tjelesne težine.

Sadrži provitamin A, vitamine B1, B2, B3, B6, C, D, E i K1.

Ulje pasjeg trna bogato je folnom kiselinom (vitamin B9), koja je od ključne važnosti za regeneraciju DNK.
 
 
Nešto više o Vitaminu C:
Vitamin C na glasu je kao sredstvo koje sprečava prehladu i gripu, a ako su te bolesti uzele već maha, ublažava popratne pojave. Osim toga, pomaže i protiv pretjeranog gomilanja kolesterola, pa čak i protiv razvijanja tumora. Nedvojbeno je da je vitamin C – tvar koja je po svom sastavu askorbinska kiselina – nezamjenjiv u ljudskom organizmu, baš kao što su to kisik i voda.
Dokaz: nedostatak tog vitamina uzrokuje skorbut, tešku bolest odavna poznatu među mornarima koji se za dugih plovidbi nisu mogli hraniti svježom hranom s dovoljno C vitamina.

Astma i alergija
Vitamin C je prirodni antihistaminik - tvar koja suzbija učinak histamina, koji ima ključnu ulogu u razvijanju alergijske reakcije. To znači da ima mogućnost sprječavanja ili ublažavanja alergijskih reakcija, primjerice na kućnu prašinu ili životinjsku dlaku.

Prehlada, gripa
Evo što su pokazala istraživanja koja se o djelovanju tog vitamina provode u toku nekoliko desetljeća: - askorbinska kiselina djeluje kao blagi antihistaminik, tj suši izlučevine u nosu; - vitamin C pomaže bijelim krvnim zrncima u borbi protiv virusnih infekcija na taj način što pojačava otpornost organizma protiv prehlade. To je ustanovljeno istraživanjima u kojima su jedni oboljeli dobivali C vitamin, a drugi inertnu placebo tvar.

Kolesterol
Koliko god je uloga vitamina C u „liječenju" prehlade i gripe očita, toliko je nejasno njegovo djelovanje na krvožilne bolesti. Ipak istraživanja su pokazala da povećane količine vitamina C idu usporedo s povećanim količinama kolesterola HDL (takozvanog dobrog kolesterola). Osim toga, još jedna njegova bitna funkcija je sprečavanje oksidacije masnoća u tijelu, što je zapravo pretpostavka za prevenciju ateroskleroze.

Važnost u zdravlju kože
Uz sve ove zaštitne funkcije, jednako nam je bitna i njegova funkcija kod ublažavanja osjetljivosti usne šupljine (gingivitisa), protiv pojave katarakta te građevna funkcija vitamina C. Neophodan je za sintezu kolagena, vlaknaste bjelančevine koja učvršćuje mišiće i krvne žile, ali je i sastavni dio kože, tetive, kostiju, hrskavice i zubi. Upravo zato dovoljna opskrba organizma vitaminom C olakšava zarastanje rana, a postiže se i zdraviji i ljepši izgled kože. Veće potrebe za tim vitaminom imaju trudnice, dojilje, rekonvalescenti, starije osobe kao i aktivni sportaši, zbog izuzetnih tjelesnih i psihičkih napora.

Koliko je potrebno?
Ovisno o uzrastu dnevne potrebe vitamina C iznose 36 – 60 mg. Više je potrebno trudnicama (70 mg na dan), dojiljama (u toku prvih šest mjeseci po 95, a zatim 90 mg dnevno) te pušačima koji troše više tog vitamina – potrebno je čak 100 mg na dan.
Zagađenost okoline, pušenje, konzumiranje alkohola, uzimanje nekih lijekova (aspirina i antibiotika), operativni zahvati kao i neke bolesti smanjuju zalihe vitamina C u organizmu.
Za vrijeme trudnoće, dojenja i rasta, kao i drugih stanja u kojima su ubrzani metabolički procesi u organizmu, povećava se potreba organizma za vitaminom C. No vitamin C je potrebno stalno unositi, a ne pojedinačno (kao kod određenih bolova) jer se naprosto ne može postići stalna razina C vitamina u krvi. Treba ga uzimati svakodnevno.

Nedovoljno unošenje vitamina C u organizam izaziva sklonost krvarenju, sklonost infekcijama, sporo cijeljenje rana, slab razvoj kostiju i zubi, razdražljivost, slabost, slabokrvnost i skorbut. Ljudsko tijelo ga ne može sintetizirati nego ga moramo uzimati s hranom ili kako u obliku tableta.
Bez štetnih posljedica može se unositi čak 1000 mg vitamina C na dan, a neki smatraju kako se kod doza većih od 250 mg samo mali dio zadržava u tijelu, a većina izlučuje mokraćom.
 
Sanddorn sok C-500 sadrži 50 mg Vitamin C na 10 ml (63 %).
 
 
Sastojci: kaša ploda pasjeg trna (Hippophae rhamnoides) i prah ploda acerole (Malphigia glabra)

Doziranje je jednostavno pomoću priložene mjerne čaše. 


Potražite i vi vaš SANDDORN C-500 u najbližoj ljekarni- 450 ml - MPC 79,90 kn!!!!
 
 
 
 
NAPOMENA:

Čuvati izvan dohvata djece!

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i na sadrže medicinske informacije. Sve stručne upite savjetujemo proslijediti svom liječniku prije konzumacije.
 
 
 
Izvori:
http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/pasji-trn


MARINA JAVORČIĆ AMBASADORICA HEKA NATURA d.o.o

MARINA JAVORČIĆ AMBASADORICA HEKA NATURA d.o.o


Zanima Vas koje Rabenhorst sokove ili dodatke prehrani možete koristiti kada trenirate, prije ili nakon treninga, kod mršavljenja? Na ta i mnoga druga ...
Detaljnije
Postani ambasadorica Heka Natura d.o.o za Rabenhorst proizvode

Postani ambasadorica Heka Natura d.o.o za Rabenhorst proizvode

Prvi/a ćeš dobivati nove i postojeće proizvode na recenziju, kao i proizvode po dogovoru za darivanje na blogu, web stranici ili youtube kanalu. ...
Detaljnije
DA LI PROBATI RABENHORST 5-DNEVNU DIJETU??

DA LI PROBATI RABENHORST 5-DNEVNU DIJETU??

Htjeli biste isprobati Rabenhorst program mršavljenja i čišćenja organizma ali niste sigurni da li djeluje? ...
Detaljnije