Rabenhorst sok od pasjeg trna

Rabenhorst sok od pasjeg trna


Pasji trn sadrži preko 190 nutrijenata i fitonutrijenata neophodnih za normalno funkcioniranje tijela.

Bogat je flavanoidima - fitonutrijentima za koje se zna da smanjuju širenje raka, utječu na smanjenje bolova i upala, te pomažu postizanju normalne tjelesne težine.

Sadrži provitamin A, vitamine B1, B2, B3, B6, C, D, E i K1.

Ulje pasjeg trna bogato je folnom kiselinom (vitamin B9), koja je od ključne važnosti za regeneraciju DNK.
 
 
Nešto više o Vitaminu C:
Vitamin C na glasu je kao sredstvo koje sprečava prehladu i gripu, a ako su te bolesti uzele već maha, ublažava popratne pojave. Osim toga, pomaže i protiv pretjeranog gomilanja kolesterola, pa čak i protiv razvijanja tumora. Nedvojbeno je da je vitamin C – tvar koja je po svom sastavu askorbinska kiselina – nezamjenjiv u ljudskom organizmu, baš kao što su to kisik i voda.
Dokaz: nedostatak tog vitamina uzrokuje skorbut, tešku bolest odavna poznatu među mornarima koji se za dugih plovidbi nisu mogli hraniti svježom hranom s dovoljno C vitamina.

Astma i alergija
Vitamin C je prirodni antihistaminik - tvar koja suzbija učinak histamina, koji ima ključnu ulogu u razvijanju alergijske reakcije. To znači da ima mogućnost sprječavanja ili ublažavanja alergijskih reakcija, primjerice na kućnu prašinu ili životinjsku dlaku.

Prehlada, gripa
Evo što su pokazala istraživanja koja se o djelovanju tog vitamina provode u toku nekoliko desetljeća: - askorbinska kiselina djeluje kao blagi antihistaminik, tj suši izlučevine u nosu; - vitamin C pomaže bijelim krvnim zrncima u borbi protiv virusnih infekcija na taj način što pojačava otpornost organizma protiv prehlade. To je ustanovljeno istraživanjima u kojima su jedni oboljeli dobivali C vitamin, a drugi inertnu placebo tvar.

Kolesterol
Koliko god je uloga vitamina C u „liječenju" prehlade i gripe očita, toliko je nejasno njegovo djelovanje na krvožilne bolesti. Ipak istraživanja su pokazala da povećane količine vitamina C idu usporedo s povećanim količinama kolesterola HDL (takozvanog dobrog kolesterola). Osim toga, još jedna njegova bitna funkcija je sprečavanje oksidacije masnoća u tijelu, što je zapravo pretpostavka za prevenciju ateroskleroze.

Važnost u zdravlju kože
Uz sve ove zaštitne funkcije, jednako nam je bitna i njegova funkcija kod ublažavanja osjetljivosti usne šupljine (gingivitisa), protiv pojave katarakta te građevna funkcija vitamina C. Neophodan je za sintezu kolagena, vlaknaste bjelančevine koja učvršćuje mišiće i krvne žile, ali je i sastavni dio kože, tetive, kostiju, hrskavice i zubi. Upravo zato dovoljna opskrba organizma vitaminom C olakšava zarastanje rana, a postiže se i zdraviji i ljepši izgled kože. Veće potrebe za tim vitaminom imaju trudnice, dojilje, rekonvalescenti, starije osobe kao i aktivni sportaši, zbog izuzetnih tjelesnih i psihičkih napora.

Koliko je potrebno?
Ovisno o uzrastu dnevne potrebe vitamina C iznose 36 – 60 mg. Više je potrebno trudnicama (70 mg na dan), dojiljama (u toku prvih šest mjeseci po 95, a zatim 90 mg dnevno) te pušačima koji troše više tog vitamina – potrebno je čak 100 mg na dan.
Zagađenost okoline, pušenje, konzumiranje alkohola, uzimanje nekih lijekova (aspirina i antibiotika), operativni zahvati kao i neke bolesti smanjuju zalihe vitamina C u organizmu.
Za vrijeme trudnoće, dojenja i rasta, kao i drugih stanja u kojima su ubrzani metabolički procesi u organizmu, povećava se potreba organizma za vitaminom C. No vitamin C je potrebno stalno unositi, a ne pojedinačno (kao kod određenih bolova) jer se naprosto ne može postići stalna razina C vitamina u krvi. Treba ga uzimati svakodnevno.

Nedovoljno unošenje vitamina C u organizam izaziva sklonost krvarenju, sklonost infekcijama, sporo cijeljenje rana, slab razvoj kostiju i zubi, razdražljivost, slabost, slabokrvnost i skorbut. Ljudsko tijelo ga ne može sintetizirati nego ga moramo uzimati s hranom ili kako u obliku tableta.
Bez štetnih posljedica može se unositi čak 1000 mg vitamina C na dan, a neki smatraju kako se kod doza većih od 250 mg samo mali dio zadržava u tijelu, a većina izlučuje mokraćom.
 
Sanddorn sok C-500 sadrži 50 mg Vitamin C na 10 ml (63 %).
 
 
Sastojci: kaša ploda pasjeg trna (Hippophae rhamnoides) i prah ploda acerole (Malphigia glabra)

Doziranje je jednostavno pomoću priložene mjerne čaše. 


Potražite i vi vaš SANDDORN C-500 u najbližoj ljekarni- 450 ml - MPC 79,90 kn!!!!
 
 
 
 
NAPOMENA:

Čuvati izvan dohvata djece!

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i na sadrže medicinske informacije. Sve stručne upite savjetujemo proslijediti svom liječniku prije konzumacije.
 
 
 
Izvori:
http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/pasji-trn


DA LI PROBATI RABENHORST 5-DNEVNU DIJETU??

DA LI PROBATI RABENHORST 5-DNEVNU DIJETU??

Htjeli biste isprobati Rabenhorst program mršavljenja i čišćenja organizma ali niste sigurni da li djeluje? ...
Detaljnije
Prirodni lijek za urinarnu infekciju: Rabenhorst sok od brusnice

Prirodni lijek za urinarnu infekciju: Rabenhorst sok od brusnice

Imate problema sa urinarnom infekcijom? Rabenhorst sok od brusnice je prirodno rješenje za Vas!! ...
Detaljnije
Ojačajte imunitet i spriječite gripu i prehladu!

Ojačajte imunitet i spriječite gripu i prehladu!

Dovoljnim količinama vitamina C u ovo doba godine ćete se zaštititi od prehlada i gripe, ali ćete i ukupno blagotvorno djelovati na vlastiti organizam i zd ...
Detaljnije