Rabenhorst sok od mrkve

Rabenhorst sok od mrkve


Sok od mrkve najbolji je izvor vitamina A kojega tijelo može brzo primiti, a bogat je i vitaminima B, C, D, G i K. Otvara apetit i pomaže kod probave.
Od velike je pomoći kod održavanja zdravih zubi i čvrstih kostiju. Novorotkinje bi trebale piti mnogo ispravno pripremljenog sirovog soka od mrkve kako bi poboljšale kvalitetu svog mlijeka, budući da majčino mlijeko pod određenim uvjetima oskudijeva živim hranjivim tvarima.
 
Sok od mrkve je prirodni lijek za čireve i otekline. Znatno jača otpornost prema infekcijama. Sprječava upale očiju i grla, zatim upale krajnika, dužnika i općenito dišnih organa. Nadalje, štiti živčani sustav i pruža tijelu nedokučivu okrijepu i vitalnost. Bolesti crijeva i jetre ponekad se svode na nedostatak određenih mineralnih tvari koje su sadržane u soku od mrkve.
 
 

 
Sok od mrkve sastoji se od mješavine životnih tvari koje održavaju naše tijelo i pomažu mu da održi svoju težinu, ali i svoju ravnotežu, te je istovremeno izvrsna hrana za organe vida.
 
Boja mrkve ukazuje da je bogata beta karotenom, nakon čega slijede vitamin K, vitamin C, vitamin E, vitamin B1, B2, B3, B6, folna kiselina, fosfor, kalij, mangan i molibden.
 
Intezitet tena u potpunosti zavisi o količini beta - karotena u Vašem organizmu. On potiče proizvodnju melanina,jednog od najvećih prirodnih pojačivača tena. Dakle, da biste povećali intezotet tena, potrebno je da povečate unos beta - karotena u organizam. Najveće prirodne količine beta - karotena nalaze se u mrkvi. Dovoljno je da popijete jednu čašu soka od mrkve prije i poslije sunčanja da viste dobili zavidno lijep ten. 

 

Redovito konzumiranje mrkve:

  • smanjuje rizik od moždanog udara za 40 posto
  • štiti vid
  • potiče probavu i rad jetre
  • štiti od nekolikih vrsta raka
  • čuva zdravlje srca i krvnih žila
  • jača imunitet
  • pomaže kod proljeva
  • poboljšava izgled kože
  • čisti organizam
 
PREPORUKA ZA KONZUMACIJU: 100 ml dnevno
 
 
 Svoj sok od mrkve potražite u najbližoj ljekarni!! 750 ml  - MPC 31,90 kn
 
 
 
 NAPOMENA:

Čuvati izvan dohvata djece!

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i na sadrže medicinske informacije. Sve stručne upite savjetujemo proslijediti svom liječniku prije konzumacije.
 
 
 


Izvori:
http://www.minimagazin.info/2012/05/15/5-koraka-do-savrsene-preplanulosti/
http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/mrkva
http://www.sirovahrana.hr/clanak/sok_od_mrkve-312/
 

MARINA JAVORČIĆ AMBASADORICA HEKA NATURA d.o.o

MARINA JAVORČIĆ AMBASADORICA HEKA NATURA d.o.o


Zanima Vas koje Rabenhorst sokove ili dodatke prehrani možete koristiti kada trenirate, prije ili nakon treninga, kod mršavljenja? Na ta i mnoga druga ...
Detaljnije
Postani ambasadorica Heka Natura d.o.o za Rabenhorst proizvode

Postani ambasadorica Heka Natura d.o.o za Rabenhorst proizvode

Prvi/a ćeš dobivati nove i postojeće proizvode na recenziju, kao i proizvode po dogovoru za darivanje na blogu, web stranici ili youtube kanalu. ...
Detaljnije
DA LI PROBATI RABENHORST 5-DNEVNU DIJETU??

DA LI PROBATI RABENHORST 5-DNEVNU DIJETU??

Htjeli biste isprobati Rabenhorst program mršavljenja i čišćenja organizma ali niste sigurni da li djeluje? ...
Detaljnije