Rabenhorst matični sok od aronije

 Rabenhorst matični sok od aronije


Aronija je bobičasto voće koje svojim izgledom najviše podsjeća na borovnicu. Predstavlja moćno, potpuno prirodno oružje u prevenciji bolesti, ali i kad je bolest već prisutna.   
U mnogim dijelovima svijeta ovo voće zbog svojih ljekovitih svojstava svrstava se u ljekovito bilje. 

Zbog visokog udjela antioksidanata i vitamina C i E,  aronija djeluje antivirusno,  antibakterijski i antiupalno.
Aronija je bogata antioksidantom antocijanom koji  jača imunitet, smanjuje rizik od raka i  usporava starenje. 
 

Ljekovito djelovanje aronije: 
Za mozak i srce
Oslabljen kapilarni sustav, koji posebno pogađa osobe sa visokim krvnim tlakom te dijabetičare, dovodi do povećane propusnosti (permeabilnost) kapilara što omogućava gubitak vitalne stanične tekućine prolaskom u tkiva. Korištenjem proantocijanidina koji se nalazi u sastavu aronije, stabilizira se stjenka krvnih žila i kapilara te tkiva građenih od kolagena i elastina te tako sprječava pucanje krvnih žila.
  
Liječenje vena i edema
Proantocijanidi ( oligomerni OPC) jačaju stijenke kapilara i krvnih žila tako što sprječavaju razgradnju kolagena i elastina, dva najvažnija strukturna proteina koja krvnim žilama daju elastičnost i čvrstoću. Mogućnost nastanka edema i oteknuća se drastično smanjuju pa se OPC primjenjuje u slučaju natjecanja nogu, zglobova, u tretiranju ozljeda i ožiljaka, kod limfedema, krvarenja iz nosa, proširenih i varikoznih vena.
  
Djelovanje na neurološki sustav
Mnogi neurološki poremećaji mogu se umanjiti i spriječiti korištenjem OPC-a. Zdravlje kapilara te dobra cirkulacija ponajviše se odražavaju na funkciju i zdravlje mozga i živčanog sustava. Dosadašnje studije potvrđuju uspješnost proantocijanidina u sprječavanju oštećenja i poremećaja na krvnim žilama koji su primarni uzrok pogoršanja simptoma kod osoba pogođenih Parkinsonovom bolešću. 
  
Liječenje raka
Oligomerni proantocijanidini (OPC) mogu se koristiti u prevenciji i kao dodatak u terapiji malignih bolesti . Njihovo značenje ovdje proizlazi iz njihovog antioksidativnog djelovanja, a potvrđeno je i kloničkim ispitivanjima. Antioksidativno djelovanje sprječava oksidativna oštećenja naše DNK. OPC se osim u prevenciji koriste i u podršci kod većih prisutnih karcinoma tako da sprječavaju rast i progresiju bolesti. Utvrđeno je da OPC povećava odgovor tijela na maligne stanice tako da povećava proizvodnju stanica prirodnih ubojica (NK) te podiže opću otpornost tijela na stanice tumora za 40-50% (University of Arizona).
  
Aronija za bolji vid i zdrave oči
Očno tkivo može se zaštititi od oštećenja prouzrokovanih reaktivnim kisikovim česticama (slobodni radikali) snažnim antioksidativnim djelovanjem proantocijanidina. Mikroskopski sitne krvne žile oka su mjesto najpodložnije oštećenjima. Dokazano je da se proantocijanidini koncentriraju uzduž ovih krvnih žilica štiteći ih od oštećenja. Istraživači sugeriraju da su proantocijanidini najbolji prirodni lijek kod degeneracije makule i dijabetičke retinopatije te ostalih degenerativnih očnih poremećaja, a također odlično pomagalo za sve koji naprežu svoje oči dugotrajnim gledanjem u kompjuterski ekran. No, to nije sve. Proantocijanidini OPC se preporučuju za bolju funkciju retine svim kratkovidnim osobama.
  
Djelovanje aronije na kožu
Aronija uz zaštitu od sunca pomaže oporavku kože kod psorijaze jer ima protuupalni učinak, te zbog svojih antioksidansa sprečava ubrzani proces starenja kože, smanjuje borice, poboljšava elastičnost kože te osvježava kožu. Aronija pomaže i kod problema sa zacjeljivanjem rana zahvaljujući vitaminu C koji   je bitan za formiranje kolagena važnog za razvoj tkiva, krvnih žila, kostiju i zubi te na taj način pomaže oporavku i regeneraciji tkiva. 
  
Aronija i dijabetes
Antocijani su dali dobre rezultate u liječenju dijabetesa tip 2 (dr. Muralee Nair, sveučilište Michigen). Antocijani su povećali tvorbu inzulina za 50%. Istovremeno povećavaju osjetljivost staničnih receptora na inzulin (stanična rezistencija) čime se povećava ulazak glukoze u stanice.

Dobrobiti aronije: 
  • regulira krvni tlak
  • štiti zdravlje urinarnog sustava
  • ima antiupalna svojstva
  • stimulira rad štitnjače
  • poboljšava pamćenje i koncentraciju
  • regulira razinu šećera u krvi
  • jača imunitet
  • povoljno djeluje na probavni sustav
  • štiti od virusa i bakterija
  • pospješuje izlučivanje teških metala iz organizma
 
 PREPORUKA ZA KONZUMACIJU: 30-45 ml- cca 2 ili 3 x 15 ml uz obrok.


Potražite vaš matični sok od aronije u najbližoj ljekarni!! 330 ml - MPC 34,00 kn/  750 ml - MPC 52,90 kn.
                                                                                          
 
aronia
 

NAPOMENA:

Čuvati izvan dohvata djece!

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i na sadrže medicinske informacije. Sve stručne upite savjetujemo proslijediti svom liječniku prije konzumacije.


  
http://www.narodnilijek.com/
http://www.ladylike.hr/
http://alternativa-za-vas.com/

MARINA JAVORČIĆ AMBASADORICA HEKA NATURA d.o.o

MARINA JAVORČIĆ AMBASADORICA HEKA NATURA d.o.o


Zanima Vas koje Rabenhorst sokove ili dodatke prehrani možete koristiti kada trenirate, prije ili nakon treninga, kod mršavljenja? Na ta i mnoga druga ...
Detaljnije
Postani ambasadorica Heka Natura d.o.o za Rabenhorst proizvode

Postani ambasadorica Heka Natura d.o.o za Rabenhorst proizvode

Prvi/a ćeš dobivati nove i postojeće proizvode na recenziju, kao i proizvode po dogovoru za darivanje na blogu, web stranici ili youtube kanalu. ...
Detaljnije
DA LI PROBATI RABENHORST 5-DNEVNU DIJETU??

DA LI PROBATI RABENHORST 5-DNEVNU DIJETU??

Htjeli biste isprobati Rabenhorst program mršavljenja i čišćenja organizma ali niste sigurni da li djeluje? ...
Detaljnije