Rabenhorst Antiox

Rabenhorst Antiox


Antioksidansi su tvari ili nutrijenti u našoj hrani koji mogu spriječiti ili usporiti oksidativnu štetu na tijelu. Kada naše stanice koriste kisik, one proizvode slobodne radikale (nusproizvode) koji mogu uzrokovati štetu. Antioksidansi djeluju kao čistači slobodnih radikala, a time sprječavaju i popravljaju štetu koju nanose slobodni radikali. Zdravstveni problemi poput bolesti srca, makularne degeneracije, dijabetesa i raka nastaju zbog oksidativnih oštećenja.
 
  
 
Rabenhorst Antiox je potpuno prirodan, bez dodanog šećera, vode i konzervansa. Svi sastojci su iz organskog uzgoja.
 
 
 Sastojci: sok od crvenog grožđa *, sok od jabuke *, sok od crnog ribiza *, sok od aronije *, pire acerole *, sok od bazge *, sok od borovnice *, sok od šipka *,sok od brusnice  *

* Iz kontroliranog organskog uzgoja

 Zašto baš ovo voće?
 
Crveno grožđe sadrži bioflavonoid poznat kao kvercetin. Ovaj snažni antioksidans djeluje s vitaminom C kako bi stimulirao imunološki sustav za borbu protiv infekcija, raka i upala.
Jabuka sadrži antioksidanse i pektin (vrstu vlakna) za koje se smatra da imaju koristan utjecaj na zdravlje srca. Brojna istraživanja pokazuju da jabuka dnevno smanjuje rizik od kardiovaskularnih i srčanih bolesti te da smanjuje rizik od moždanog udara. Antioksidansi u jabuci sprečavaju oksidaciju LDL kolesterola.
Intenzivna boja crnog ribiza rezultat je visoke koncentracije antioksidativnih pigmenata prisutnih u ovome voću. Ribiz pomaže u prevenciji nastanka varikoznih vena, a poznato je i njegovo djelovanje na ublažavanje simptoma reumatoidnog artritisa.
Aronija je snažan antioksidans koji sprječava stvaranje slobodnih radikala i degeneraciju zdravih stanica u ljudskom tkivu i krvnoj plazmi, a time usporava i proces starenja organizma za što su zaduženi antocijanini, tanini, vitamin C i vitamin E.
Acerola predstavlja snažan antioksidans jer zahvaljujući svojim oksidacijskim svojstvima neutralizira takozvane slobodne radikale koji se stvaraju u našem organizmu, a jako su štetni jer uništavaju skoro sva tkiva i narušavaju njihovu funkciju.
Znanost je dokazala kako su plodovi bazge vrijedan izvor antioksidansa zahvaljujući visokom udjelu vitamina C (45% RDA) te raznovrsnih fitokemikalija kao što su antocijani, flavonoidi ili terpeni.
Plava boja borovnica potječe od antocijana – poznatog antioksidansa. Namirnice bogate antioksidansima smanjuju rizik nastanka raka te bolesti srca i krvožilnog sustava.
Šipak, hranjivo voće bogato antioksidansima, oduvijek je cijenjeno kao simbol zdravlja, plodnosti i vječnog života.
Brusnica sadrži antioksidans fenol koji sprječava srčane bolesti, prijevremeno starenje i nekoliko vrsta raka.
Brusnica obiluje i taninima koji su bitni za zdravlje srca.
 
Kako djeluju u organizmu?

Glavni je mehanizam djelovanja antioksidansa stupanje u reakciju sa slobodnim radikalima, oslabljujući ih i deaktivirajući. Antioksidansi usporavaju starenje, snižavaju razinu kolesterola, smanjuju rizik nastanka raka, pomažu suzbijanju razvoja tumora, štite srce i krvne žile, pomažu kod kroničnih plućnih bolesti.
 
Vitamin C

Vitamin C je glavni antioksidans. Prirodni izvori vitamina C su razno voće i povrće, prije svega šipak, crni ribiz, trešnja, limun, naranče, mandarine, lisnato povrće, paprika, kupus, rajčica, krumpir.
Vitamin C ima važnu ulogu u oksido-reduktivnim procesima, sintezi kolagena, bitan je za rast i obnavljanje stanica, zubnog mesa i krvnih žila. Presudna mu je uloga u prevenciji bakterijskih i virusnih infekcija te općenito djeluje na jačanje imunološkog sustava.
Izraziti nedostatak tog vitamina dovodi do bolesti koja se naziva skorbut.
 
Posebnost Rabenhorst Antioxa je upravo vitamin C, koji doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.
 
 
Iako možda nećete vidjeti nikakve neposredne znakove, tijelo je stalno u stanju borbe. Toplina i energija koju tijelo treba proizvedi se putem metaboliziranja masti i glukoze, procesa poznatog kao oksidacije. 

Isto tako ovaj vitalni proces oksidacije stvara štetne spojeve poznate kao slobodni radikali koji oštećuju tkivo kože i tako smanjuju zaštite protiv bolesti i starenja. Antioksidansi blokiraju put slobodnih radikala štiteći tkiva od njihovog utjecaja. 

Idealno je održavanje optimalne razine antioksidansa potrebnih za jačanje imuniteta.

Preporuka za konzumaciju: djelotvorni učinak postiže se minimalnim uzimanjem 150 ml/dan.


 Potražite Vaš Rabenhorst Antiox u najbližoj ljekarni!! MPC- 39,90 kn (750 ml)

 
 

 
NAPOMENA:

Čuvati izvan dohvata djece!

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i na sadrže medicinske informacije. Sve stručne upite savjetujemo proslijediti svom liječniku prije konzumacije.
 
 
Izvor: http://www.adiva.hr
          http://www.rabenhorst.de

 

 MARINA JAVORČIĆ AMBASADORICA HEKA NATURA d.o.o

MARINA JAVORČIĆ AMBASADORICA HEKA NATURA d.o.o


Zanima Vas koje Rabenhorst sokove ili dodatke prehrani možete koristiti kada trenirate, prije ili nakon treninga, kod mršavljenja? Na ta i mnoga druga ...
Detaljnije
Postani ambasadorica Heka Natura d.o.o za Rabenhorst proizvode

Postani ambasadorica Heka Natura d.o.o za Rabenhorst proizvode

Prvi/a ćeš dobivati nove i postojeće proizvode na recenziju, kao i proizvode po dogovoru za darivanje na blogu, web stranici ili youtube kanalu. ...
Detaljnije
DA LI PROBATI RABENHORST 5-DNEVNU DIJETU??

DA LI PROBATI RABENHORST 5-DNEVNU DIJETU??

Htjeli biste isprobati Rabenhorst program mršavljenja i čišćenja organizma ali niste sigurni da li djeluje? ...
Detaljnije