O Rabenhorstu

O Rabenhorstu


 

 Rabenhorst - Umijeće stvaranja sokova
 
 
 
 
 

                                              
                                                                                                
 
 

Haus Rabenhorst Povijest: 
 • 1805. svećenik Johann-Heinrich-Lauffs (1761-1837) otvara vinograd (21.11.1805) u Oberwinter-u.
 • 1885. unuk Oskar Lauffs seli kompaniju u gradić Unkel gdje se i danas nalazi sjedište kompanije „Haus Rabenhorst"
 • 1898. sin Oskara Lauffs-a Alexander Lauffs (1865-1951) proizvodi prvo „bez- alkohono vino ". „Roter Rabenhorster" pasteriziran je prema proceduri otkrivenoj od strane Louis Pasteur.
 • 1920. sinovi Alexander Lauffs-a, Günther (1901-1990) i Walther Lauffs (1903-1981) započinju svoju karijeru u kompaniji. Fokus kompanije usmjeren je na zdravu i prirodnu hranu.
 • 1969. godine početak kontroliranog organskog uzgoja putem dugoročnih ugovora. Istraživačka suradnja sa Sveučilištem u Kasselu            
 
Haus Rabenhorst kao pionir tržišta organske hrane - Tradicija: 
 • Kompanija je u obiteljskom vlasništvu više od 200 godina 
 • Više od 107 godina iskustva u preradi voća i proizvodnji sokova
 • Organski uzgoj više od 40 godina
 • Najviši standardi kvalitete i redovna kontrola
 • Najviša kvaliteta sokova, nektra i ostalih komponentičisti sokovi– najbliže prirodi
 • Najbolji izbor voća (konstantna potraga za najkvalitetnijim voćem)
 • Meko prešanje voća te izravno punjenje u boce
 • Čist i prirodan okus
 • Opskrbljuje tijelo svakodnevno potrebnim tvarima 

 Kako nastaju Rabenhorst sokovi?

 • Ugovori s farmama i savjetovanje u uzgoju

Održavanje i stvaranje "Streuobstwiesen" (njemačkih tradicionalnih voćnjaka) za naše proizvode jedan je od segmenata na koji polažemo jako puno pažnje. Iako ovi jedinstveni biotopi nemaju smisla s gledišta proizvodnog prinosa mi vjerujemo u visoke ekološke vrijednosti tih područja i korisnost voćnjaka s puno različitih vrsta voća. Kroz svoju povijest poticali smo održivi uzgoj voća otkupom što veće količine voća iz ove vrste uzgoja.

Kvaliteta našeg voća i povrća izravno je povezana s kvalitetom uzgoja i uzgojnim metoda. Iz tog razloga uvijek mislimo jednu proizvodnu fazu unaprijed. U našem odjelu nabave nalaze se visoko kvalificirani stručnjaci koji su u mogućnosti pružiti našim partnerima savjete od sadnje sve do žetve usjeva.

Neki od poljoprivrednika u našoj regiji opskrbljuju nas voćem već više od 30 godina. Osim lokalnih poljoprivrednika, razvili smo kooperaciju i sa mnogim iskusnim i pouzdanim poljoprivrednicima iz cijele Njemačke,ali i drugih dijelova Europe.  
 
 • Kupnja po pravednoj cijeni
Želimo osigurati da sirovina za naše proizvode odgovara strogim standardima kvalitete koje smo postavili. Kako bi to postigli poljoprivrednicima nudimo ugovorenu cijenu proizvoda za cijelo vrijeme trajanja ugovora. Na ovaj način omogućujemo poljoprivredniku mirniji život i podižemo razinu motivacije kako bi isporučio visokokvalitetan proizvod.

 • Visoki standardi kvalitete i konstantne provjere
Od uvođenja metode organske poljoprivrede 1969. godine, Haus Rabenhorst razvija svoje vlastite standarde kvalitete, od kojih neki idu daleko iznad onih postavljenih od strane Europske unije. Da bi osigurali vrhunsku kvalitetu naših sokova, naše smjernice za kupnju svježe uzgojenim namirnica idu daleko iznad postavljenih od strane zakonodavaca. Čak i u slučajevima u kojima se moramo okrenuti stranoj proizvodnji kako bi zadovoljili potrebe za sirovinama,ostvarujemo sve veći uspjeh u uvjeravanju poljoprivrednika da se pridržavaju našeg vlastitog uzgojnog standarda. Naši standardi kvalitete posebno su strogi u tom području. Ubranom plodu kontroliraju se tipične karakteristike kao što su zrelosti, boja, okus i miris. Razina fruktoze, kiselosti i vitamina mjeri se detaljno. Naš vlastiti integrirani sustav upravljanja kvalitetom dizajniran je da jamči izlazni proizvodi najviše kvalitete.

 • Tješnjenje u vlastitim pogonima - bez aditiva
Rabenhorst pridaje veliku važnost načinu na koji se prerađuju svježe ubrani plodovi. Kad je u pitanju prijevoz našeg ručno ubranog voća do proizvodnog pogona tada biramo onaj koji je najbrži. Jednom kada voće stigne podliježe provjeri po našim vrlo strogim standardima. Različito voće tada se tješti u našem pogonu specijalno dizajniranom za očuvanje primarnih svojstava voća.

Cilj je da okus naših proizvoda bude autentičan i da sekundarni biljni spojevi ostanu zadržani. To znači da se koriste samo apsolutno nužne faze obrade voća. Podrazumijeva se da bilo kakvi konzervansi i drugi aditivi nisu korišteni.  

 • Rabenhorst premium kvaliteta - smjernice postavljene više od zakonskih!
 

 U mogućnosti smo zadovoljiti minimum radioaktivnosti iz razloga što naše voće proizlazi iz neugroženih područja


▪ Granična vrijednost za bakar odgovara graničnoj vrijednosti pitke vode

▪ Svi ostali parametri pokazatelji su početka kvarenja voća. Haus Rabenhorst obrađuje samo najbolje voće i time mogu jamčiti stroge standarde kvalitete.

 • Flaširanje i proces pasterizacije
Mnogo brige i pažnje posvećeno je očuvanju Rabenhorst sokova. Doista, kreirali smo poseban proces pasterizacije sokova kako bi spriječili fermentaciju istih.

Spremni smo sve poduzeti kako bi se postigla najbolja kvaliteta naših sokova. Naša punionica specijalno je dizajnirana kako bi se sačuvali benefiti voća nakon tještenja.

Tehnologija flaširanje koju koristimo u našoj punionici posebna je po tome što tijekom zagrijavanja proizvoda prijenos kisika sveden je na apsolutni minimum. Kako bi se pasterizirali, naši sokovi se griju 10 do 20 sekundi na temperaturi 80-90°C, nakon čega se brzo hlade u svojim bocama. Na taj način osigurava se da benefiti voća ostanu u samom soku unutar boce.

Sveukupno gore navedene mjere služe u očuvanju boje soka, okusa i vrijednih mineralnih hranjivih tvari.


FAQ

 • Koji proizvodi mogu nositi oznaku „organsko”?
Svi proizvodi mogu nositi oznaku "bio proizvoda” kada su proizvedeni i kontrolirani u skladu s EG-Öko regulativom br. 834/2007 i kada njihovi sastojci dolaze 95% iz organskog uzgoja.

Rabenhorst koristi organski certificirano voće već desetljećima. Od razvoja jedinstvene organske naljepnice 2001 godine ovaj simbol je moguće naći Rabenhorst pakiranju jer za većinu potoršača to je vodič i jamac kvalitete.
 
                  
 •  Što je pasterizacija?
Pasterizacija je proces kratkoročnog izlaganja soka temperaturi između 60 i 90 °C kako bi se ubili mikroorganizmi. Pasterizacija je nazvana prema francuskom biologu Louisu Pasteuru. On je otkrio da kada temperatura naraste za kratko razdoblje, većina mikroorganizama biva ubijena bez promjena karakteristika proizvoda. Ovaj proces također povećava trajnost hrane.
 
Pasterizirano mlijeko je možda najpoznatiji primjer pasterizacije. Mlijeko se pasterizira zagrijavanjem na temperaturu između 72-75 ° C u razdoblju od 15 - 40 sekundi nakon čega se trenutno hladi. Ovaj proces ubija oko 99,5 posto svih mikroorganizama u mlijeku. Pasterizirano mlijeko može biti pohranjeno u hladnjaku do 6 dana.

Pasterizacija se također koristi i za druge prehrambene proizvode poput vina, voćnih sokova i piva. Rok trajanja Rabenhorst sokova povećao se upravo zahvaljujući posebno razvijenoj proceduri koja se oslanja na metode Louisa Pasteura. Zajamčeni rok trajanja naših proizvoda varira između 14 i 36 mjeseci.

 
 •  Kako se preša voće?
Nastojimo što je više moguće voća tještiti unutar naše tvornice, a to se posebice odnosi na tještenje bobičastog voća. S kapacitetom od 700.000 kg brusnica Haus Rabenhorst je najveći kupac brusnica u Njemačkoj. Osim spomenutog voća čak i borovnica, crni ribizl i kupine se također tiješte u našoj tvornici. Dnevni kapacitet prerade iznosi najviše 100 tona. Prije nego što se plodovi tiješte moraju biti usitnjeni. Za pojedine vrste provodi se enzimska razgradnje u svrhu razgradnje pektina.

Ostaci tiještenja prodaju se farmaceutskoj industriji koja koristi sekundarne biljne proizvode i premium biljna ulja.MARINA JAVORČIĆ AMBASADORICA HEKA NATURA d.o.o

MARINA JAVORČIĆ AMBASADORICA HEKA NATURA d.o.o


Zanima Vas koje Rabenhorst sokove ili dodatke prehrani možete koristiti kada trenirate, prije ili nakon treninga, kod mršavljenja? Na ta i mnoga druga ...
Detaljnije
Postani ambasadorica Heka Natura d.o.o za Rabenhorst proizvode

Postani ambasadorica Heka Natura d.o.o za Rabenhorst proizvode

Prvi/a ćeš dobivati nove i postojeće proizvode na recenziju, kao i proizvode po dogovoru za darivanje na blogu, web stranici ili youtube kanalu. ...
Detaljnije
DA LI PROBATI RABENHORST 5-DNEVNU DIJETU??

DA LI PROBATI RABENHORST 5-DNEVNU DIJETU??

Htjeli biste isprobati Rabenhorst program mršavljenja i čišćenja organizma ali niste sigurni da li djeluje? ...
Detaljnije