Kako nastaju Rabenhorst sokovi?

Kako nastaju Rabenhorst sokovi?


Ugovori s farmama  i savjetovanje  u uzgoju 
  • Podizanje i održavanje tzv. "Streuobstwiesen" (njemačkih tradicionalnih voćnjaka) koji se održavaju u skladu s načelima ekološke proizvodnje.
  • Kvaliteta voća i povrća kompanije izravno je povezana s kvalitetom uzgoja i uzgojnim metodama - visoko kvalificirani stručnjaci partnerima pružaju savjete od sadnje sve do berbe. 
  • Od 1969. godine- interni standardi kvalitete, od kojih su neki iznad onih propisanih zakonima i pravilnicima EU 
  • U fazi dozrijevanja plodova utvrđuje se stupanj zrelosti plodova, fizikalno kemijska i senzorska svojstva
  • Kod voća je naročito važan: omjer šećera i kiselina koji se kontrolira u završnim stadijima zrenja; određivanje udjela vitamina te ostalih bioaktivnih spojeva. 
 
 Transport, obrada sirovine i prešanje

  • Svježe ubrani plodovi se beru ručno sukladno zahtjevima za svaku vrstu voća, te se u hlađenim transportnim sredstvima dopremaju do pogona za preradu.
  • Voće se nakon prihvata selektira te se za preradu odabiru najkvalitetniji plodovi. Nakon pranja, probiranja i dodatne inspekcije voće se iz tzv „prljavog” dijela prebacuje u „čisti” dio gdje se u kontroliranim uvjetima podvrgava postupcima inaktivacije enzima i prešanju. 
  • Osnovni cilj prerade je sačuvati nutritivna i biološka svojstva proizvoda uz max očuvanje autentičnih  senzorskih svojstava bez upotrebe konzervansa i aditiva
  • Prije postupka prešanja plodovi se usitnjavaju te se kod određenih vrsta voća provodi postupak depektinizacije (bolje iskorištenje pri prešanju). 
 
 
Prešanje -> Pasterizacija -> Punjenje 
 
  • Većina bobičastog voća preša se u pogonu kompanije; npr. oko 700 t brusnica/god (kompanija je najveći kupac brusnica u Njemačkoj). 
  • Trop kao nusproizvod prešanja otkupljuje uglavnom farmaceutska industrija za izolaciju sekundarnih biljnih metabolita te premium biljnih ulja. 
  • Pasterizacija je proces termičog tretiranja sokova pri temperaturama od 85 do 95 °C koji se provodi s ciljem inaktivacije mikroorganizama uz minimalnu degradaciju gotovog proizvoda. 
  • Pasterizacija se može provesti:  1.prije punjenja u ambalažu, 2.  vruće punjenje (ako se puni u staklo), 3. pasterizirani sok se ohladi i aseptički puni u prethodno steriliziranu ambalažu, 4. poslije punjenja u ambalažu u tunelskim pasterizatorima ( ako je punjeno u staklo)

MARINA JAVORČIĆ AMBASADORICA HEKA NATURA d.o.o

MARINA JAVORČIĆ AMBASADORICA HEKA NATURA d.o.o


Zanima Vas koje Rabenhorst sokove ili dodatke prehrani možete koristiti kada trenirate, prije ili nakon treninga, kod mršavljenja? Na ta i mnoga druga ...
Detaljnije
Postani ambasadorica Heka Natura d.o.o za Rabenhorst proizvode

Postani ambasadorica Heka Natura d.o.o za Rabenhorst proizvode

Prvi/a ćeš dobivati nove i postojeće proizvode na recenziju, kao i proizvode po dogovoru za darivanje na blogu, web stranici ili youtube kanalu. ...
Detaljnije
DA LI PROBATI RABENHORST 5-DNEVNU DIJETU??

DA LI PROBATI RABENHORST 5-DNEVNU DIJETU??

Htjeli biste isprobati Rabenhorst program mršavljenja i čišćenja organizma ali niste sigurni da li djeluje? ...
Detaljnije