EISENBLUT PLUS – tekući dodatak prehrani sa željezom i vitaminima

EISENBLUT PLUS – tekući dodatak prehrani sa željezom i vitaminima


Anemija koja nastaje kao posljedica nedostatka željeza najčešći je oblik nedostatka mikronutrijenata. Anemija je ujedno najčešća bolest krvi u dojenačko doba i u djetinjstvu.
Posljedica nedostatnog unosa željeza može biti smanjenje produkcije crvenih krvnih zrnaca te zastoj u kognitivnom razvoju.

Najčešći uzrok deficita željeza u prvom redu je neadekvatna prehrana, zatim prekomjeran gubitak krvi, nemogućnost produkcije hemoglobina, prisutnost različitih inhibitora apsorpcije željeza (fosfati, fitati), nedostatak želučane kiseline potrebne za oslobađanje željeza za apsorpciju.

Zbog posebnih potreba za željezom, žene u svom reproduktivnom razdoblju, trudnice, djeca, osobe iznad 55 godina te vegetarijanci smatraju se kritičnim skupinama, odnosno skupinama koje su posebno osjetljive na deficit željeza i anemiju koju taj deficit uzrokuje.
 


Simptomi blage anemije:

 • opća slabost

 • malaksalost

 • nepodnošenje težeg fizičkog napora

Simptomi srednje do teške anemije:

 • glavobolja

 • smanjeni apetit

 • bljedilo kože

 • izrazita slabost i malaksalost

 • nepodnošenje normalnih fizičkih napora

 • lupanje srca, omaglice

 • listanje noktiju (krhki i slabi nokti)

 • lomljive vlasi kose

 • osjećaj peckanja na jeziku

 • suho grlo i usta, poteškoće sa gutanjem

 • ranice na rubovima ustiju

 • neodoljiva želja za određenom hranom (često ne bogatom željezom)

 
 
 
Uloga željeza u organizmu

Željezo je element u tragovima. Taj esencijalni element sastavni je dio hemoglobina, respiratornih i drugih enzima. Sudjeluje u transportu kisika, rastu i diobi stanica te u mnogim drugim biokemijskim procesima.
Željezo se u organizmu taloži u vrlo malim količinama, no upravo su te male zalihe vrlo važne. Kada se pokaže potreba za željezom – primjerice u razdoblju rasta i razvoja, tijekom trudnoće, ili kod gubitka menstrualne krvi – željezo se troši iz zaliha. Tek kada dođe vrijeme da se zalihe ponovo napune, apsorpcija se pojača, te organizam, ukoliko su prehrambeni izvori adekvatni, nadomješta izgubljene zalihe. Ukoliko izvori željeza nisu adekvatni dolazi do nedostatka željeza i anemije koja je rezultat tog nedostatka.
 
Eisenblut plus je tekući dodatak prehrani obogaćen željezom sadrži željezo (II) glukonat vrhunske kvalitete, koji organizam dobro apsorbira, naročito zajedno sa vitaminom C. Njegov jedinstveni sastav omogućava da Eisenblut plus sok obogaćen željezom bude savršen način da unesete preporučenu dnevnu dozu željeza. Dijetalni proizvod. Ne sadrži alkohol.

Željezo se najbolje apsorbira na prazan želudac, no mnogi to ne mogu podnijeti i trebaju ga uzeti sa hranom. Bitno je znati da mlijeko (osobito ono bogato kalcijem) i antacidi ometaju apsorpciju željeza i ne bi se trebali istovremeno uzimati.
 
Dnevno doziranje: označeno je na ambalaži za svaku dobnu skupinu.

Svoj Eisenblut Plus potražite u najbližoj ljekarni!!! 450 ml - MPC 89,90 kn
 
eisenblut
 
NAPOMENA:

Čuvati izvan dohvata djece!

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i na sadrže medicinske informacije. Sve stručne upite savjetujemo proslijediti svom liječniku prije konzumacije.
 
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. 
 
 
 
 
 

Izvori: 

http://www.krenizdravo.rtl.hr/

http://www.poliklinika-analiza.hr/


MARINA JAVORČIĆ AMBASADORICA HEKA NATURA d.o.o

MARINA JAVORČIĆ AMBASADORICA HEKA NATURA d.o.o


Zanima Vas koje Rabenhorst sokove ili dodatke prehrani možete koristiti kada trenirate, prije ili nakon treninga, kod mršavljenja? Na ta i mnoga druga ...
Detaljnije
Postani ambasadorica Heka Natura d.o.o za Rabenhorst proizvode

Postani ambasadorica Heka Natura d.o.o za Rabenhorst proizvode

Prvi/a ćeš dobivati nove i postojeće proizvode na recenziju, kao i proizvode po dogovoru za darivanje na blogu, web stranici ili youtube kanalu. ...
Detaljnije
DA LI PROBATI RABENHORST 5-DNEVNU DIJETU??

DA LI PROBATI RABENHORST 5-DNEVNU DIJETU??

Htjeli biste isprobati Rabenhorst program mršavljenja i čišćenja organizma ali niste sigurni da li djeluje? ...
Detaljnije