Aronija - zašto ju već danas početi konzumirati

Aronija - zašto ju već danas početi konzumirati


Aronija je bobičasto voće koje svojim izgledom najviše podsjeća na borovnicu. Predstavlja moćno, potpuno prirodno oružje u prevenciji bolesti, ali i kad je bolest već prisutna.  

Zbog visokog udjela antioksidanata i vitamina C i E,  aronija djeluje antivirusno,  antibakterijski i antiupalno.

  • Protiv oksidativnog stresa
Što je oksidativni stres? To je stanje bolesti koje se pojavljuje kada slobodni radikali utječu na antioksidativnu zaštitu organizma. 

Što su slobodni radikali? Nestabilne molekule s visokim stupnjem aktivnosti koje sudjeluju u brojnim reakcijama u tijelu i dovode do biokemijskih, strukturnih i funkcionalnih poremećaja. (odgovorni su za pojavu aktunih i kroničnih bolesti koje se manifestiraju kod upalnih procesa, neuroloških poremećaja, kardiovaskularnih i malignih bolesti.

Što su antioksidansi? Biološke aktivne tvari koje uklanjaju višak slobodnih radikala i pomažu smanjiti štete nastale njihovim utjecajem. 
 

  • Protiv kancerogenih oboljenja
Zašto? Aronija je najjači antiokidans. Zahvaljujući visokoj koncentraciji antioksidanasa aronija predstavlja snažno sredstvo u borbi protiv nastanka i ravoja kancerogenih stanica. Veže se za teške metale i radiaktivne elemnte u tijelu i omogućuje njihovo izlučivanje što je od najveće koriti poslije izloženosti zračenju. 

Sastavni dio terapija kancerogenih oboljenja su zračna i kemoterapija koje uništavaju maligne stanice. Uništavanjem malignih stanica u organizmu stradaju i zdrave stanice, a posebno krvne stanice što onemogućava daljni nastavak terapije. 
Praksa je pokazala da pacijenti koji su pili sok od aronije u toku trajanja terapije, bili su u optimalnim vrijednostima čime su mogli nastaviti daljnje liječenje. 

  • Srce i krvne žile
Zašto? Odličan je izvor flavonoida, posebno antocijana koji ima odlična antioksidativna i protuupalna svojstva te održava stjenke krvnih žila elastičnima.
Nepravilna ishrana koja je bogata mastima, kao nedovoljna fizička aktivnost dovode do povećanja kolesterola i triglicerida u organizmu. Oni se natalože na krvnim žilama i uzrokuju začepljenje odnosno suženje krvnih žila, što utječe na smanjenje dopremanja hranjivih materija i kisika do srca, te vodi do angine pektoris i infarkta. 

Konzumiranjem soka od aronije vrijednost kolesterola i triglicerida se snižavaju, te se otklanja glavni uzork infarkta. 
Posebno je dobra i za ljude koji su već preživjeli infarkt jer stvara nove mreže krvnih žila, te štiti od daljnjeg začepljenja istih. 

  • Šećerne bolesti
Zašto? Dijabetes je kronična bolest kod koje je razina glukoze (šećera) u krvi previsoka. Hormon inzulin kojeg proizvodi gušterača regulira razinu glukoze u krvi. Kod dijabetesa gušterača ne proizvodi dovoljno inzulina ili postoji problem u načinu na koji stanice reagiraju na njega.
Aronija zbog visoke koncentracije biofenola, tanina, flavonoida i vitamina P i niske kalorijske vrijednosti može biti dobra terapija kod bolesnika sa takvom dijagnozom. 
 
  • Jačanje imuniteta
Zašto? Sprječava bakterijske i virusne infekcije (prehlade,gripe) zbog bifeonila i vitamina C. 

  • Jetra i žuč
Zašto? Aronija sadrži velike količine flavonoida koji veoma povoljno djeluju na pravilnu fukciju jetre. Redovitim konzumiranjem, aronija poboljšava rad jetre i izlučivanje žuči, čisti jetru od masnoće i regenerira je te je dobra za žučni kamenac.

  • Želudac
Zašto? Aronija svojim sastojcima i oporim okusom stimulira lučenje enzima. Utječe na rad metabolizma i smiruje grčeve i bolove želuca. 

  • Dobar utjecaj na kožu
Zašto? Gubitak elastičnosti kože, smanjenja hidratacija, povećano maščenje, nastanak celulita i strija, stranje kože...
Aronija svojim povoljnim djelovanjem na najsitnije krvne žile omogućava redovito dopremanje kisika, a otklanja toksine i štetne tvari iz organizma čime kroz fiziološke procese vraća kožu u ravnotežu te joj daje zdrav i lijep izgled. Konzumiranje : 30-45 ml- cca 2 ili 3 x 15 ml uz obrok


                Rabenhorst sok od aronije pronađite u Vašoj najbližoj ljekarni!! MPC 330 ml - 34,00 kn/ 750 ml - MPC 52,90 kn
 
 
NAPOMENA:

Čuvati izvan dohvata djece!

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i na sadrže medicinske informacije. Sve stručne upite savjetujemo proslijediti svom liječniku prije konzumacije.


MARINA JAVORČIĆ AMBASADORICA HEKA NATURA d.o.o

MARINA JAVORČIĆ AMBASADORICA HEKA NATURA d.o.o


Zanima Vas koje Rabenhorst sokove ili dodatke prehrani možete koristiti kada trenirate, prije ili nakon treninga, kod mršavljenja? Na ta i mnoga druga ...
Detaljnije
Postani ambasadorica Heka Natura d.o.o za Rabenhorst proizvode

Postani ambasadorica Heka Natura d.o.o za Rabenhorst proizvode

Prvi/a ćeš dobivati nove i postojeće proizvode na recenziju, kao i proizvode po dogovoru za darivanje na blogu, web stranici ili youtube kanalu. ...
Detaljnije
DA LI PROBATI RABENHORST 5-DNEVNU DIJETU??

DA LI PROBATI RABENHORST 5-DNEVNU DIJETU??

Htjeli biste isprobati Rabenhorst program mršavljenja i čišćenja organizma ali niste sigurni da li djeluje? ...
Detaljnije