Aronija - zašto ju već danas početi konzumirati

Aronija - zašto ju već danas početi konzumirati


Aronija je bobičasto voće koje svojim izgledom najviše podsjeća na borovnicu. Predstavlja moćno, potpuno prirodno oružje u prevenciji bolesti, ali i kad je bolest već prisutna.  

Zbog visokog udjela antioksidanata i vitamina C i E,  aronija djeluje antivirusno,  antibakterijski i antiupalno.

  • Protiv oksidativnog stresa
Što je oksidativni stres? To je stanje bolesti koje se pojavljuje kada slobodni radikali utječu na antioksidativnu zaštitu organizma. 

Što su slobodni radikali? Nestabilne molekule s visokim stupnjem aktivnosti koje sudjeluju u brojnim reakcijama u tijelu i dovode do biokemijskih, strukturnih i funkcionalnih poremećaja. (odgovorni su za pojavu aktunih i kroničnih bolesti koje se manifestiraju kod upalnih procesa, neuroloških poremećaja, kardiovaskularnih i malignih bolesti.

Što su antioksidansi? Biološke aktivne tvari koje uklanjaju višak slobodnih radikala i pomažu smanjiti štete nastale njihovim utjecajem. 
 

  • Protiv kancerogenih oboljenja
Zašto? Aronija je najjači antiokidans. Zahvaljujući visokoj koncentraciji antioksidanasa aronija predstavlja snažno sredstvo u borbi protiv nastanka i ravoja kancerogenih stanica. Veže se za teške metale i radiaktivne elemnte u tijelu i omogućuje njihovo izlučivanje što je od najveće koriti poslije izloženosti zračenju. 

Sastavni dio terapija kancerogenih oboljenja su zračna i kemoterapija koje uništavaju maligne stanice. Uništavanjem malignih stanica u organizmu stradaju i zdrave stanice, a posebno krvne stanice što onemogućava daljni nastavak terapije. 
Praksa je pokazala da pacijenti koji su pili sok od aronije u toku trajanja terapije, bili su u optimalnim vrijednostima čime su mogli nastaviti daljnje liječenje. 

  • Srce i krvne žile
Zašto? Odličan je izvor flavonoida, posebno antocijana koji ima odlična antioksidativna i protuupalna svojstva te održava stjenke krvnih žila elastičnima.
Nepravilna ishrana koja je bogata mastima, kao nedovoljna fizička aktivnost dovode do povećanja kolesterola i triglicerida u organizmu. Oni se natalože na krvnim žilama i uzrokuju začepljenje odnosno suženje krvnih žila, što utječe na smanjenje dopremanja hranjivih materija i kisika do srca, te vodi do angine pektoris i infarkta. 

Konzumiranjem soka od aronije vrijednost kolesterola i triglicerida se snižavaju, te se otklanja glavni uzork infarkta. 
Posebno je dobra i za ljude koji su već preživjeli infarkt jer stvara nove mreže krvnih žila, te štiti od daljnjeg začepljenja istih. 

  • Šećerne bolesti
Zašto? Dijabetes je kronična bolest kod koje je razina glukoze (šećera) u krvi previsoka. Hormon inzulin kojeg proizvodi gušterača regulira razinu glukoze u krvi. Kod dijabetesa gušterača ne proizvodi dovoljno inzulina ili postoji problem u načinu na koji stanice reagiraju na njega.
Aronija zbog visoke koncentracije biofenola, tanina, flavonoida i vitamina P i niske kalorijske vrijednosti može biti dobra terapija kod bolesnika sa takvom dijagnozom. 
 
  • Jačanje imuniteta
Zašto? Sprječava bakterijske i virusne infekcije (prehlade,gripe) zbog bifeonila i vitamina C. 

  • Jetra i žuč
Zašto? Aronija sadrži velike količine flavonoida koji veoma povoljno djeluju na pravilnu fukciju jetre. Redovitim konzumiranjem, aronija poboljšava rad jetre i izlučivanje žuči, čisti jetru od masnoće i regenerira je te je dobra za žučni kamenac.

  • Želudac
Zašto? Aronija svojim sastojcima i oporim okusom stimulira lučenje enzima. Utječe na rad metabolizma i smiruje grčeve i bolove želuca. 

  • Dobar utjecaj na kožu
Zašto? Gubitak elastičnosti kože, smanjenja hidratacija, povećano maščenje, nastanak celulita i strija, stranje kože...
Aronija svojim povoljnim djelovanjem na najsitnije krvne žile omogućava redovito dopremanje kisika, a otklanja toksine i štetne tvari iz organizma čime kroz fiziološke procese vraća kožu u ravnotežu te joj daje zdrav i lijep izgled. Konzumiranje : 30-45 ml- cca 2 ili 3 x 15 ml uz obrok


                Rabenhorst sok od aronije pronađite u Vašoj najbližoj ljekarni!! MPC 330 ml - 34,00 kn/ 750 ml - MPC 52,90 kn
 
 
NAPOMENA:

Čuvati izvan dohvata djece!

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i na sadrže medicinske informacije. Sve stručne upite savjetujemo proslijediti svom liječniku prije konzumacije.


DA LI PROBATI RABENHORST 5-DNEVNU DIJETU??

DA LI PROBATI RABENHORST 5-DNEVNU DIJETU??

Htjeli biste isprobati Rabenhorst program mršavljenja i čišćenja organizma ali niste sigurni da li djeluje? ...
Detaljnije
Prirodni lijek za urinarnu infekciju: Rabenhorst sok od brusnice

Prirodni lijek za urinarnu infekciju: Rabenhorst sok od brusnice

Imate problema sa urinarnom infekcijom? Rabenhorst sok od brusnice je prirodno rješenje za Vas!! ...
Detaljnije
Ojačajte imunitet i spriječite gripu i prehladu!

Ojačajte imunitet i spriječite gripu i prehladu!

Dovoljnim količinama vitamina C u ovo doba godine ćete se zaštititi od prehlada i gripe, ali ćete i ukupno blagotvorno djelovati na vlastiti organizam i zd ...
Detaljnije